Από το Μανχάταν στο Πήλιο για βότανα – Η συγκλονιστική ιστορία Ελληνοαμερικανίδας που είδε τη ζωή της να αλλάζει

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-09-07 11:05:04
Από το Μανχάταν στο Πήλιο για βότανα – Η συγκλονιστική ιστορία Ελληνοαμερικανίδας που είδε τη ζωή της να αλλάζει

Από τη Νέα Υόρκη και το κοσμοπολίτικο Μανχάταν, στο Πήλιο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Ελληνοαμερικανίδα Vicky De Rosa, ιδιοκτήτρια εταιρείας με είδη υγιεινής διατροφής στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο λόγος της παρουσίας της στην Κάτω Γατζέα, όπου διαμένει από το περασμένο Σάββατο. Να πραγματοποιήσει επιτόπια έρευνα στον θησαυρό που κρύβει το βουνό των Κενταύρων με τα δεκάδες ευεργετικά βότανα που φύονται στην πηλιορείτικη γη να έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της.

Η ζωή της 52χρονης γυναίκας άλλαξε δραματικά το καλοκαίρι του 2004, με την Vicky De Rosa να θυμάται όσα συνέβησαν πριν από 13 χρόνια: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την 1η Αυγούστου 2004. Εκείνη την ημέρα ξύπνησα και είχα χάσει την όρασή μου. Τυφλώθηκα από τη μία στιγμή στην άλλη. Πιο πριν δεν φορούσα καν γυαλιά. Χρειάστηκαν μήνες για να ανακαλύψω την ασθένεια που είχα. Απευθύνθηκα σε έναν γιατρό, ο οποίος ασχολείται με σπάνιες ασθένειες. Αυτός εντόπισε το πρόβλημα, μέσω ενός τεστ DNA που έκανα τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς. Αποδείχθηκε πως είχα το πρόβλημα εκ γενετής, αλλά δεν είχε εκδηλωθεί νωρίτερα. Επί ενάμιση χρόνο δεν έβλεπα καθόλου. Η κατάστασή μου άρχισε να βελτιώνεται το 2006, όταν και αποκαταστάθηκε η όρασή μου».

Η τραυματική εμπειρία που βίωσε τότε, έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή της. «Γεννήθηκα στην Αθήνα. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Οι παππούδες μου είχαν καταγωγή από το Άργος, ενώ ο πατέρας μου ήταν από τις ΗΠΑ. Έμεινα στην Ελλάδα μέχρι την ηλικία των 19 ετών, στην περιοχή του Παπάγου μεγάλωσα. Ταξίδεψα στην Αμερική για σπουδές στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Αργότερα παντρεύτηκα έναν Ιταλό και κάναμε δύο παιδιά. Μείναμε στη Νέα Υόρκη για 25-26 χρόνια. De Rosa είναι το επώνυμο του πρώην συζύγου μου», τόνισε και πρόσθεσε: «Πιο παλιά ασχολήθηκα με τον κλάδο των κατασκευών. Στο Νιου Τζέρσεϊ είχα έδρα, όπως και στη Φιλαδέλφεια. Όμως, μετά την περιπέτεια υγείας που προέκυψε, αποφάσισα να αφήσω την κατασκευαστική εταιρεία που είχα κι ας πήγαινε πολύ καλά η δουλειά. Το 2009 ίδρυσα μία εταιρεία. Την ονόμασα V Well Health και πλέον ασχολούμαι με ό,τι έχει να κάνει με την υγιεινή διαβίωση, η οποία πλέον για μένα είναι τρόπος ζωής. Έστησα την εταιρεία για να αρχίσω να βοηθάω κόσμο. Για παράδειγμα συνεργαζόμαστε με αμερικανικά νοσοκομεία, κυρίως στη Νέα Υόρκη. Αρκετοί με ρωτάνε: Πώς έγιναν τα μάτια σου καλά; Και τους απαντώ το εξής: Έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Με τη χάρη του Θεού ξαναβρήκα την όρασή μου. Όταν με καλούν σε ομιλίες, δεν στέκομαι μόνο στην υγιεινή διατροφή. Μιλάω για τα πάντα. Ο στόχος μου είναι να διδάξω στον κόσμο πώς να σκέφτεται, να κινείται, γενικότερα πώς να ζήσει, ώστε η ζωή του να αποκτήσει μία ποιότητα».

Στο πλαίσιο των αναζητήσεών της βρέθηκε και στο Πήλιο, με την Vicky De Rosa να μην κρύβει τον ενθουσιασμό της από τα βότανα που εντόπισε στην περιοχή μας: «Στο Πήλιο πρώτη φορά ήρθα. Είναι απίστευτο μέρος. Όλα είναι καταπληκτικά εδώ, πρόκειται για τόπο πραγματικά ευλογημένο. Ο λόγος της επίσκεψής μου έχει να κάνει με την έρευνα που διεξάγω για τα βότανα του Πηλίου. Πιστεύω πάρα πολύ στην αξία των βοτάνων. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη διαθέτουμε ένα τονωτικό ρόφημα από βότανα. Το ονόμασα «Lion Tea» και υπάρχει σε 250 σημεία πώλησης. Μέχρι και βλήτα χρησιμοποιούμε στην παρασκευή του, μέλι, πορτοκάλι και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Θα μείνω στο Πήλιο, στην Κάτω Γατζέα για την ακρίβεια, μέχρι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Έως τότε ευελπιστώ να έχω δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερα είδη βοτάνων».

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ



Ζαγορά Πήλιο